2011. június 14., kedd

2 év,

Hát ez is megvolt.Eltelt a második évem is itt kint.Sok minden történt az elmúlt évben is.Sok új helyet próbáltam meg újdonsült tanítványommal/barátommal Pistivel.Sikerült szép bull és cutthroat troutokat fogni Fernie-ben,steelheadeket a Chilliwackon,speyel is sok lazac került ki,no meg persze vissza.Megvolt a Coho,Chum,Sockeye a speyen.Idén a Pink éve lesz,várhatóan rengeteget fogunk majd legyezve,speyel és egykezessel is.Aztán nem utolsó sorban megfogtam tavaly az első tokhalaimat is!Rögtön egy 35kg körülivel indítottam ,amit több kisebb követett.Aztán előkerült "Józsibá",aki mindent vitt.Tavasszal újra megbirkóztunk néhány szép tokkal,köztük egy gájdos pecán megfogott 156cm gyönyörűséggel is.Megint össze akadtam vmi nagy döggel,ami 6perc kemény fárasztás után leakadt. Télen volt szerencsém néhány steelheadhez is.Sajnos speyel csak egy akadt,ami el is ment.A többi az itt népszerű úsztatós technikával jött.A legszebb steelt is ekkor fogtam.83cm tömör izom!Nagy élmény volt.A tavasz másik nagy fogása a speyes steelhead volt a Squamishon.Szép napos időben,kristály tiszta vízben,nagy pióca léggyel.Látványos fárasztás után sikerült kivenni és persze elengedni.
Aztán tavasz óta végre autóm is van már,így könnyebb a pecához jutás.Ami meg ennél is nagyobb esemény az egész friss!A múlt hétvégén ugyanis megvettük az első hajónkat a Pisti barátommal közösen!!! Új dimenziók nyílnak meg ezáltal.Elérhetetlen helyek,elérhetetlen halak!Rengeteg élmény vár minket a Fraseren idén ;-) Össze kell,hogy jöjjön a 2m feletti tok!
Lesz miről írni majd.Bár ez nehézkes lesz,mert a laptopom megadta magát és vennem kellett egyet,aminek sajnos angol billentyűzete van.Nincs ékezetes betűm.Csak a blog helyesírás javítójával tudok ékezetet produkálni ,ami nagyon lassú és macerás,viszont ékezet nélkül nagyon zagyva.Na majd lesz vhogy.
Egy érdekes adat a végére.A 2 év alatt kb. 100.000db sertés combot csontoztam ki ;-)
Üdv mindenkinek:

Pityu

4 megjegyzés:

  1. Jó ez a kis összefoglaló! A csónak nagy durranás lesz, biztosan rengeteg + lehetőséget ad. Ha nem te lennél a Captain azt mondanám szegény halak.

    Isten éltessen sokáig!

    Üdv: Miki

    VálaszTörlés
  2. Hát remélem az lesz!
    Köszi szépen ;-)
    Látod,hogy megy a hozzászólás neked is :-)

    Üdv:
    Pityu

    VálaszTörlés
  3. Barátom,
    Gratulálok, hogy megvetetted odaát a talpad! Már 2 éve..... Atyaég, hogy telik az idő...
    PIstvan

    VálaszTörlés
  4. Szia Barátom!
    Ne is mond,mennyire telik az idő!Mikor jössz? ;-)
    Üdv:
    Pityu

    VálaszTörlés