2012. július 12., csütörtök

Harmon lake

A tavi kalandozasok soran megismertem nehany uj vizet.Tobol itt errefele annyi van ,mint egen a csillag.Szinte mindegyik horgaszhato az eves ,normal engedellyel,nehany privat tulajdonu tavat leszamitva.Az elso alkalommal a Harmon-ra Doug baratom hivott meg majus vegen,ahova 2 masik baratjaval indultunk utnak.Az idojaras vegre meleg volt a megszokott hideg,esos helyett.A to 3 ora vezetesre van tolunk es utkozben egy magas hegyen is at kell vagni.A tetejehez kozel meg meter vastag ho boritott mindent!!!
A toparton kialakitott kemping helyekre huztuk fel a satrainkat,alig 3-5m-re a viztol.Este oruletes szedesek voltak,forrt a viz!Idonk mar nem volt horgaszni,masnap korai ebredesben egyeztunk meg es behuztunk a satrainkba.
Ejjel kicsit lehult a levego.Reggelre mindent vastagon beboritott a der!Mindenki nekiindult a tonak,kulonbozo uszo jarganyokkal,Doug pontoon boattal,Patrik kenuval,Dwayn bellyvel,en pedig gumicsonakkal kalimpaltam.A felszint egyre surubben tortek meg a felugrok,fordulo halak.
Mar az elso nehany meter utan utesem volt a vontatott legyre.Itt csonakbol 2 bot hasznalhato,ezert egyiket a Weaverleechre keresztelt sajat talalmanyu leggyel szereltem,a masikra pedig egy nagyobb fekete eggsuck.leech kerult.
A felszereles 2db 8# botbol allt,egyik az atlatszo intermed, zsinorral,a masik Typ 3. sullyedo zsinorral szerelve.Bekeszitve ott figyelt meg az RX 5# is szarazzal,ha ennenek a felszinen is. 
Az elso nehany kapas nem akadt meg,de hamarosan megvolt az elso pisztrangom.0,5 kg koruli szep,egeszseges szivarvanyos csimpaszkodott a legyemre.A megegyezesunk alapjan az elso 2 hal(nagyobbacska) az esti vacsora kepebe fog atalakulni,igy fejbekolintottam szegenyt.A friss,helyben sutott halnak nincs parja,de a masik ok,amiert vacsorava lettek,hogy kivancsiak voltunk ra,mit esznek epp!
Aztan egy darabig csend kovetkezett,mire megvolt a masodik vacsorahal is.A tobbiek nem voltak eredmenyesek.Doug fogott kesobb egy kicsit,meg akadt par kapasa,de ennyi.Nekem is megszuntek az utogetesek es uresen csonakaztam.Egesz napos peca eredmenye "csak" 4db pisztrang volt nekem,1 Dougnak,es egy alig 20cm Dwaynnek.Ez eleg karcsu a sok halugras kozott.


A tisztitaskor erdekes dolgok kerultek elo.Az egyik hal gyomra tele volt apro meretu chironomidokkal.A masikban viszont a chiro. mellett meg 5db szurke piocat is talaltam.
A vacsora elkeszulte utan egy kis dobasoktatas kovetkezett az "oregeknek" :-D
Az esti varva vart nagy szedeshullam erosen megcsappant az elozo estihez kepest.Toredeke volt csak a szedeseknek,mint elozo este.Nekem kapas nelkul ment el az utolso ora,amire annyira fentuk a fogunkat.Doug eljutott par rafordulasig,de nem akadtak a szaraz legyre.


Masnap reggel ismet deres volt minden.Gyors indulas,vontatas,legycsere,de meg kapas se akadt.A kovetkezo hetre esos napokat es lehulest igertek,talan ez tett be nekik.Delig szenvedtunk,aztan feladtuk.Kapas nelkul indultunk csomagolni.Gyorsan elment a hetvege.Jo volt,de par hal azert kiszinezte volna az ures orakat.
Van mit tanulni a tavi legyezesrol...

Pityu


 Havas csucsok kozott
 Minden feherre fagyott reggelre


 Tukorviz

 Loon,erdekes egy hangja van
 Felszallas indul....
 ...aztan par meter utan inkabb leszallt :-D
Doug mennyei megvilagitasban,de ez sem segitett :-)                                                                            
 Vacsorahalak

 fekete leech

Sul a hal!                                                                                                                                                   
 Egy ismeretlen hal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése