2010. október 19., kedd

7 vége.Cucc Sturgeon-re.


Vissza pillantó tükör!Áááááááááááááá.........hol az index????????Reflektor?Légkondi?Ülésfűtés?

Full extrás (majdnem) belly boat.
Elkezdődött....
...a hentes munka.
Reggel fagyott!
Hope,Fraser river.
A kedvenc hely.
Jó itt ücsörögni ;-)

Bevetésre várva.Botok:3,6m Shakespeare Alpha surf+Daiwa multi,250m 100lbs Tuf line.3m Berkley Glowstick,Shimano Spheros,250yard 80lbs Tuf line.Bio bottartó állványokban :-)
16 oz. ólom,csúszóra szerelve,oldal előkén,3db gumicső darab ütközővel,nagyméretű műa v. fa gyönggyel,9/O Gamakatsu barbless horog a főzsinórra kötve.A horog kötés az egyetlen csomó a szereléken.
A csali itt Chum szelet v más lazac féle.
Itt harisnyába csomagolt halbelsőség,ikra stb.Ha sikerül helyben kishalat fogni,akkor egy 15-20cm-es egészben,ennél nagyobb ketté vágva.

Mára ennyi volt.
Jövő 7en újra itt.
Az elmúlt 7végén szokás szerint peca volt.Szombaton kerestünk egy horgász boltot,ahol végre sikerült szerezni az új orsóra a kinézett zsinórból.Kicsit ugyan meglepett,hogy a leírásban szereplő 350yard 80lbs fonott helyett,csak 250yard fért fel...Mind1 ennyi marad már.Talán elég lesz.Ebben a boltban láttam a fenti fotón lévő belly-t,ami extrákkal felszerelt volt!Eső-nap ellen tető,szúnyogháló,evező lapátok,és ami végképp beszarás a VISSZA PILLANTÓ TÜKÖR!!!Az indexeket viszont hiányoltam :-)))
Mivel a nap első fele ezzel el is ment,így a közeli Stave river maradt pecára.A halak mennyiségét elég jól jelzi a parton lévő mészárosok száma.Tele volt szinte.Mindenki a halat tépte,bunkózta és belezte.Ismét elkezdődött az össznépi halmészárlás...Vér,ikra,belek,fejek a vízben,parton,mindenfelé.A látványt tovább rontja a korán érkező halak tetemeinek a látványa is.Ez van.Ez Kanada...
Én a kevésbé népszerű erőmű alatti gyors,forgós,rohanós,csendes vegyes vízben kezdtem.A speyel végre élvezem a pecát,amióta sikerült rájönnöm a dobó hibára.Pár akasztott,de lemaradt hal után sikerült egy bazinagy Chumot akasztani,rendesen a szájában.Ezt videózgatva fárasztottam,majd amikor úgy gondoltam elég már és kiveszem,akkor gondolt egyet és egy fejrázással megszabadult a legyemtől :-) Több esemény nem nagyon történt.Pár kínai merítővel próbálkozott az ívó csatornában halat fogni ,hogy a fene esne beléjük!Egy másik meg vigyorogva figyelte a max. 2 éves kölykét,amint a vízben ülve hasig(!!!), ruhástól pancsolt!A víz annyira meleg,hogy épp elég kezet mosni benne!Kellett a gázlóba a vastag zokni,polár nadrág!Max. 7-8 C° lehet.
Vasárnap Sturgeon peca volt beütemezve.Szerettem volna felavatni az új orsót,de a halak aznap nem voltak hajlandóak tiszteletüket tenni.Majd legközelebb.Csináltam pár képet a felszerelésről,hátha vki erre téved és próbálkozna ezekkel a dínókkal.Ezen a 7végén talán új próba.Előbb-utóbb meglesz Józsibá ;-)

Pityu

2 megjegyzés:

  1. Szia Pityu!

    Agyam elhagyom attól a bellytől:D

    Durva!
    De a Sturgeon cuccok is állatiak.
    Nehéz elképzelnem, ahogy a legyek után azokkal kalimpálsz:D
    Bár az a batár ólom még egy kalapácsvetőnek is kemény lenne.

    Húúú nagyon vad a téma:D


    Drukkolok a nagyhoz!

    Üdv: Zoli

    VálaszTörlés
  2. Komoly mi? :-))) én is dobtam egy hátast majdnem.
    Sturgeonre nem lehet hurkapálcákkal menni ;-)
    Ezekkel nem kell kalimpálni,csak 1x suttttyyyyy és kész.A multival nagyon kemény a dobás!A mutató ujjammal le kell fogni a hajtókart,mert különben átcsapja a féket és leblokkol a dob!Közben a hüvelyk ujjammal le kell fogni a dobot,amit már (bőr)munkás kesztyűben csinálok,hogy ne csússzon meg a kezem rajta,aztán eldobni ezt a bazi nagy súlyt és közben meg fékezni a dobot,hogy ne pörögjön túl!Nem egyszerű a mutatvány!Ezért kellett a Spheros ;-)
    Ja!És köszi! :-))Rajta vagyok Józsibán,egyszer meglesz!

    VálaszTörlés