2012. augusztus 21., kedd

2012.Legyes tura,Fernie 2.

 Atlagos

 Ez epp nimfara







 A nyero legy


 A regi jo helyen most alig volt mar viz



 Az esti palya es egy szep hal rola

 Nemelyik hasa narancs szinu volt




A tura elsodleges cel vize az Elk folyo.A szaraz legyes pecak mekkaja!A gazlos horgaszatnal sok jo csorgot lehet talalni,ahol egesz nap megfoghatoak a CDC es ozszor legyekkel.A csorgok alatti vizeken lehet a nimfazast gyakorolni a mindig ehes whitefisekre es az idonkent bekoszono pinyokra egyarant.Aki kitartoan keresgel es akad 1-2 jo legy a dobozaban,az a nap vegere eleg szep mennyiseget foghat ossze.Ha sikerul az esti repulesre kint lenni a megfelelo helyen,akkor csodat lathat a pecas.A jo helyen ilyenkr az esti utolso 1-2 orara,amikor aktivan repulnek a rovarok eszmeletlen zabalas kezdodik!Gyakori a repulo kereszert,sedgeert a vizbol kiugro es azt repteben elkapo halak latvanya.Ezt az idoszakot valami miatt szinte senki sem horgassza itt.Nappal csonakban driftelok mar nem jonnek ki estere.Akik meg partrol ,gazolva nyomjak elmennek ahogy az este kozeledik.Pedig,ha tudnak mibol maradnak ki!Mi minden este kint voltunk es igazan szep eredmenyeket ertunk el,sok fogott,sok leakadt,sok latott hallal.A nappal szintte uresnek latszo szakaszokon ilyenkor pezseg az elet.Kar,hogy csak ennyi idonk volt.
Erdekes dolog,hogy a drift csonakokbol pecazok szinte kivetel nelkul hatalmas poli szocskekkel,ozszoros legyekkel dobalnak,amik gyakran kisujjnyi meretuek!Ezek a legyek ott nagyon mukodnek,de a gazlos horgaszatoknal nem igazan eredmenyesek.Nekunk sokkal kisebb legyeket kell hasznalnunk,ha valamit fogni szeretnenk.Neha probanak feltettuk oket,de csak 1-2 hal ugrott ra.
Osszessegeben az idei turan is rengeteg halat fogtunk az Elken,Agi mar onalloan es ugyesen apritotta a halakat.Pisti szinten szepen fogta oket,mar nincs szuksege a segitsegre.Balinak meg van mit tanulnia,de o csak nemreg kezdte.Az idei magas es hosszan tarto viz atrajzolta a medret.Sok regi jo hely eltunt,megvaltozott,de sok uj hely is kialakult.Ujra fel kellett fedezni a vizet,ami mindig kihivas.Szep volt,jo volt es szokas szerint megint keves volt ;-))

Pityu

4 megjegyzés:

  1. Szia. Jó peca lehetett. Az hogy a folyót minden évben fel kell fedezni. Az szerintem is jó.(Bár sokszor a tuti helyek üresek.-No ekkor vakarja az ember a fejét. Sok sok keresgélés.-De mikor újra megtalálod őket!!).
    Csodálatos környezetben horgászol.-No és a társaságod!
    Szép napot neked. üdv János.

    VálaszTörlés
  2. Hello,
    Nagyon jo peca volt!En szeretem halat megkeresni,az is hozza tartozik a legyes pecakhoz.Lehet,hogy hulyen hangzik,de van par olyan hely ott,ahol nem nagyon pecazok,mert egyszeruen unalmas.Ua azok a halak,legyek,technikak,nap,mint nap.Jobban fekszik a keresgelos,maszkalos peca.Itt mindenre vaan lehetoseg.Azert az esti "tuti" hely megtalalasa jo volt ;-)
    Olyankor egy kicsit jobb erzes van bennem,hogy megiscsak megtalaltam oket v vmi ilyesmi :-)
    Hasonlo,mint egy keresztrejveny,aminek eljutsz a megfejteseig,csak ez kicsiben.
    A helyek valoban gyonyoruek,a vizek kristaly tisztak!A tarsasagot meg otthon is megvalogattam es akikkel egyutt pecaztunk,azokkal jol is ereztuk magunkat ;-)
    Neked is minden jot!
    Udv:
    Pityu

    VálaszTörlés
  3. sz@r lehetett,ha egyenesbe jövök ,megyek :D Majd szólok!
    Zsóti'

    VálaszTörlés