2013. január 4., péntek

2012.Visszatekinto:Tok horgaszat

 Az elso 2m-es.        
  


180cm~6'

                               Chris elso nagyhala :-)

Sam es egy 1,5m-es.
 Kereszturi Pisti rekordja 170cm.

Doug egy 140cm korulivel.

Chris rekordja,amit majdnem teljesen egyedul farasztott ki 172cm!
Toth Pisti hala 171cm
Tom es az elso tokhala :-)
Tom es Manno hollandiabol egy 1,5m-es tokkal.
A "Team Hungary":Csaba,Zoli,Miki
Zoli hala 2m feletti
A Csabi hala is veri a 2m-t.
Zoli masodik nagyhala alig 2m alatti.
Molnar Laci baratom elete elso tokjaval :-)
Kozos fagyoskodas eredmenye.
Az ev "napjanak" elso jo hala,189cm.
A "nap" masodik es egyben eddigi legnagyobb fogasunk 210cm~7'
Jozsi fonokre biztam a rekord halat :-)
Beleptunk a 2m felettiek klubjaba ;-)
Kim es Phil.Kim elete elso tokhalaval!190cm
A "nap" harmadik jo hala az ejszakai 180cm-es.
Bindisch Pisti 156cm-es picurja
Jason elete halaval 180cm :-)))
Fran eloszor latott sturgeont ilyen kozelrol :-)
Estere a nagyhal is megerkezett 183cm=6' a mai napig emlegeti :-D
Ejjeli 196cm-es.
Jozsi fonok bratyoja Jani es az elso tokhala 176cm!Fel eves horgasz multtal es 1,5kg-os pontyrekord utan magasra tette a lecet ;-)A 2012-es ev tobb szempontbol is emlekezetes ev volt.
Ez volt az elso ev,amikor egy teljes evet vegig tudtunk horgaszni a csonakkal.
Mar az elso par alkalommal az ev elejen, hihetetlen eredmenyeket sikerult elerni.Darabszam szerinti rekordunk 45(!!!) hal/nap ekkor esett!  
 Aztan jott a tavaszi eulachon ivas,amikor vegre sikerult az elso 2m feletti halat megfognom,raadasul egyedul.Aznap meg volt 2 nagy,ami meglogott es egy 6' koruli,ami kijott.
Aztan a nyar eleji aradasok idejen partrol sikerult 10 perc peca utan egy 180cm-est a fure csusztatni,ami szinten maradando elmenyt okozott.
Tapasztalatgyujtesnek is jo volt a hatalmas aradas.Sikerult raakadnom egy kis csatorna torkolatra,ahol jott par hal,mikozben erdok usztak le a sodorvonalban.Persze tanultam par dolgot az arado vizen torteno hajozasrol is.
Augusztusban a hajo volt soron."Szivatultetest" kapott,minek kovetkezteben megduplazodott a LE benne :-) 
Azota is nagyon baba a motor!
Szeptember kulonleges honap volt.Ekkor erkeztek ugyanis az elso vendeg horgaszok Magyarorszagrol!Oket kisertem,segitettem eloszor itt. Dean-el igyekeztunk maradandot nyujtani nekik.Azt hiszem sikerult is ;-)
Ezen a turan tanultam nehany dolgot,amivel vegre kozelebb kerultem a nagy tokokhoz.Egy lazac darab hianyzott eddig a sikerhez.
A szeptember- oktober es a november rengeteg pecaval ment el.Valojaban en nem sokat horgasztam,hanem inkabb horgasztattam.Szinte minden hetvegei napon vizen voltam vkivel.Sok uj baratot,ismerost vittem ki es fogattam meg veluk az "eletuk" halat.Mivel Dean folyamatosan mondjuk ugy,szemmel tartott, ezert ezek a horgaszatok tokeletesek voltak arra,hogy tovabb lephessek a celjaim megvalositasa fele,a gajdolashoz.
Ebben az idoszakban volt az ev egyik legemlekezetesebb napja is.
7 ora horgaszat alatt fogtunk 180,189,210cm halak mellett meg 7db kisebbet,ezen kivul leakadt 4-5 es elment egy masik komoly meretu.
Az eves fogasi eredmeny vegul 245db Sturgeon/Tokhal (kinek-hogy tetszik) volt csonakban,mellett,parton,kezben stb. es a fene tudja mennyi akadt le,tepett vagy epp szivatott meg.Ennel is fontosabb,hogy sok uj baratot,havert szereztem a pecaval es sok embernek sikerult hatalmas oromet okozni 1-1 jobb hal megfogasaval ;-)
Alom melo lesz ez,ha minden sikerul!
Kezdodhet az uj horgasz ev!
A kovetkezo bejegyzes a 2012-es legyes esemenyeit foglalja majd ossze.

Pityu

UI: 2013.-ban  is remelem,hogy rengeteg hal lesz a blogra toltve,zomeben Sturgeon/Tokhal,ezert akit/akiket irital ezek latvanya az ne is jojjon ide.Ez a blog a barataimnak,magamnak es a leendo horgasz vendegeimnek keszul!Akik fikazodni,okoskodni,beszolni,irigykedni akarnak,azok nyugodtan keressenek az uj evre egyeb olvasni valot.
  
   Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése