Fejek,gerincek,húsos darabok.Alaplének valók.
Hazai, Magyar paprikától szép színe is lett.Szintén hazai Halászlé kockából is jutott bele néhány.
Nem passzírozható a húsa.Turmixgéppel lehet segíteni ezen.
Utolsó "rottyantás" és kész.
Jó étvágy megvolt hozzá :-)
Ezt a bejegyzést Hegedűs Zsolt barátomnak(Skandikamera) figyelmébe ajánlom :-)))
Még nyáron a Sockeye szezonban történt,hogy elhatároztuk:HALÁSZLÉT akarunk enni! :-)
Mivel rengeteg halat fogtunk és ezekből került a hűtőbe is,a maradékokból,csontokból,fejekből és némi húsból összedobtam egy halászlét.Ugyan akad a környék vizeiben ponty is,de ez az utolsó hal,amire horgásznék.Maradt tehát alapanyagnak a lazac,ennek is a legfinomabb változata.Kíváncsi voltam milyen lesz.A passzírozásnál akadtak gondok,mert a lazac húsa nagyon száraz és erős rostozatú.Szétfőzve sem lehet átküzdeni a szitán.Ennek megoldására egy turmix gépet használtunk,amivel remekül el lehetett pépesíteni a húst.A végeredmény egész jó lett :-) Volt,aki ikrával,tejjel ette én maradtam az "üres" változatnál.Erős paprikával,friss kenyérrel állat volt!
Pityu
Kanadai horgász kalandok. Speyel lazacra,steelheadre.Legyes bottal pisztrángra. Nagyágyúval sturgeonre(fehér tok).
Címkék
Adams river
(4)
búék
(1)
Bull trout
(5)
Cayoos creek
(1)
Chehalis river
(6)
Chilliwack river
(7)
Chinnok
(1)
Chinook
(1)
Chum légy
(2)
Chum salmon
(8)
Chum salmon fly
(2)
Coho salmon
(7)
Cutthroat
(8)
csónakos pecák
(29)
Eagle fesztivál
(1)
Egyéb
(7)
Elk river
(10)
ételek
(1)
Fernie
(14)
Fishing show
(1)
Fraser river
(47)
Hal ételek
(1)
Harmon lake
(1)
Hot Rod show
(1)
István napi Jeges peca
(2)
Legyezes
(12)
Légykötések
(6)
Michel creek
(2)
Norris creek
(3)
pink lazac
(3)
Pisztrangozas
(8)
Roche lake
(1)
Seton lake
(1)
Spey
(12)
Spey clave
(2)
Squamish river
(4)
Stave river
(7)
Steelhead
(11)
Sturgeon
(57)
tavi legyezes
(2)
Tesztek
(2)
tokhal
(7)
Vedder river
(3)
Vendeg horgaszok
(2)
videók
(37)
Vízalatti kamera
(1)
Weaver lake
(1)
Wigwam river
(12)
Keresés ebben a blogban
2010. november 3., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nnnavégre,hasonlított az itthonihoz?
VálaszTörlésBekocsonyásodott?
csőőő
Levi,meglepően jó ízűre sikerült!Ez köszönhető volt a magyar paprikának,halászlé kockának és hát az hal sem volt éppen utolsó ;-) Vitathatatlan,hogy több fajta halból jobb,de itt ez volt most kéznél.Nem maradt nagyon ideje kocsonyásodni,voltunk rá néhányan :-)
VálaszTörlésCsőőőő
Köszönöm a receptet .
VálaszTörlésA lazac a kedvenc halam .
Üdv : Emilia .