Ezt a bejegyzést Hegedűs Zsolt barátomnak(Skandikamera) figyelmébe ajánlom :-)))
Még nyáron a Sockeye szezonban történt,hogy elhatároztuk:HALÁSZLÉT akarunk enni! :-)
Mivel rengeteg halat fogtunk és ezekből került a hűtőbe is,a maradékokból,csontokból,fejekből és némi húsból összedobtam egy halászlét.Ugyan akad a környék vizeiben ponty is,de ez az utolsó hal,amire horgásznék.Maradt tehát alapanyagnak a lazac,ennek is a legfinomabb változata.Kíváncsi voltam milyen lesz.A passzírozásnál akadtak gondok,mert a lazac húsa nagyon száraz és erős rostozatú.Szétfőzve sem lehet átküzdeni a szitán.Ennek megoldására egy turmix gépet használtunk,amivel remekül el lehetett pépesíteni a húst.A végeredmény egész jó lett :-) Volt,aki ikrával,tejjel ette én maradtam az "üres" változatnál.Erős paprikával,friss kenyérrel állat volt!
Pityu
Nnnavégre,hasonlított az itthonihoz?
VálaszTörlésBekocsonyásodott?
csőőő
Levi,meglepően jó ízűre sikerült!Ez köszönhető volt a magyar paprikának,halászlé kockának és hát az hal sem volt éppen utolsó ;-) Vitathatatlan,hogy több fajta halból jobb,de itt ez volt most kéznél.Nem maradt nagyon ideje kocsonyásodni,voltunk rá néhányan :-)
VálaszTörlésCsőőőő
Köszönöm a receptet .
VálaszTörlésA lazac a kedvenc halam .
Üdv : Emilia .