2010. november 3., szerda

Halászlé lazacból.

Fejek,gerincek,húsos darabok.Alaplének valók.
Hazai, Magyar paprikától szép színe is lett.Szintén hazai Halászlé kockából is jutott bele néhány.
Nem passzírozható a húsa.Turmixgéppel lehet segíteni ezen.
Utolsó "rottyantás" és kész.
Jó étvágy megvolt hozzá :-)


Ezt a bejegyzést Hegedűs Zsolt barátomnak(Skandikamera) figyelmébe ajánlom :-)))


Még nyáron a Sockeye szezonban történt,hogy elhatároztuk:HALÁSZLÉT akarunk enni! :-)
Mivel rengeteg halat fogtunk és ezekből került a hűtőbe is,a maradékokból,csontokból,fejekből és némi húsból összedobtam egy halászlét.Ugyan akad a környék vizeiben ponty is,de ez az utolsó hal,amire horgásznék.Maradt tehát alapanyagnak a lazac,ennek is a legfinomabb változata.Kíváncsi voltam milyen lesz.A passzírozásnál akadtak gondok,mert a lazac húsa nagyon száraz és erős rostozatú.Szétfőzve sem lehet átküzdeni a szitán.Ennek megoldására egy turmix gépet használtunk,amivel remekül el lehetett pépesíteni a húst.A végeredmény egész jó lett :-) Volt,aki ikrával,tejjel ette én maradtam az "üres" változatnál.Erős paprikával,friss kenyérrel állat volt!
Pityu

3 megjegyzés:

  1. Nnnavégre,hasonlított az itthonihoz?
    Bekocsonyásodott?
    csőőő

    VálaszTörlés
  2. Levi,meglepően jó ízűre sikerült!Ez köszönhető volt a magyar paprikának,halászlé kockának és hát az hal sem volt éppen utolsó ;-) Vitathatatlan,hogy több fajta halból jobb,de itt ez volt most kéznél.Nem maradt nagyon ideje kocsonyásodni,voltunk rá néhányan :-)

    Csőőőő

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a receptet .

    A lazac a kedvenc halam .
    Üdv : Emilia .

    VálaszTörlés