2011. február 21., hétfő

A Steelhead lelépett :-)

3 megjegyzés:

  1. Szia Pityu!

    Nagyon jó!
    A videósnak külön tiszteletem, mert míg te élvezkedsz ő hatalmas melót végez.
    Gratula mindenkinek. A halnak is.

    Egy apróság. Ha nem csak erőből beledőlve fárasztasz, hanem leköveted a hal melóját a bottal, akkor sokkal könnyebb lesz. Illetve kevesebb halat vesztesz.
    Gondolok itt arra, hogy a tiszta vízben pontosan látod merre áll a feje a zsinórhoz képest. Ha belehúzol abba az irányba amerre menekül, akkor nem vadul annyira. Folyásnak lefelé is partnak fordíthatod egy oldalra kitett teljes karos, köríves csavarással.
    Tudom ez így bonyolultnak tűnik, de még a nejem is megtanulta:D
    Van róla videó is, de csak privátban:D

    Nagyon jók vagytok:D

    Üdv: Zoli

    VálaszTörlés
  2. Szia Zoli!

    A helyzet az,hogy az ide illő leírással még adós vagyok,amiből kiderülne,hogy mi volt a szakítás oka.Nem fárasztási hiba,hanem az orsó és a zsinór korábbi sérülése vezetett ide.Ez a hal már az enyém volt,de épp akkor adta fel a visszaforgásgátló!Azt hiszem van már némi rutinom a 3-8kg halak fárasztásában ;-) a többi a hanyagságom oka.Részletesen leírom majd,de előbb egy kicsit még összevakarom magam.3 napja az ágyat nyomom lázasan,ma vagyok 1 kicsit jobban.
    Köszi a Pisti barátom nevében is!Ő az én "szerencse malacom",csak akkor fogok,ha ott van ő is!Ha egyedül megyek,akkor semmi.

    Üdv:
    Pityu

    VálaszTörlés
  3. Először is jobbulást kívánok!

    Másodjára: Eszem ágában nincs kritizálni Téged. Pontosan tudom mire vagy képes, illetve mennyi a rutin a tarsolyodban. Hozzáteszem még életemben nem fárasztottam olyan méretű pisztrángféléket, amiket ott fogtok.
    Csak az úszós módszer kapcsán ugrott be, hogy mennyivel szebben lehetne őket forgatni abban az áttetsző tiszta vízben.
    Két éve kísérletezünk itthon, egy bányatóban. A mama a kísérleti alany:D Azért kezdtem vele, mert tök anti horgász. Ugyanis egy vitában megpróbáltak meggyőzni, hogy nem lehet könnyen megtanulni kikapcsolt visszaforgásgátlóval fárasztani. Csak fék és pumpálás. Jelentem már tud fék nélkül és rendesen megforgatja a darabosabbakat is.
    Szegény:D

    Hozzátéve, nagyon működős a módszer mindenféle pergetés közben is. Az élmény és a látvány meg teljesen más. Olyan elegáns, matadoros.
    Nincs benne annyi bruszt:D

    De szerintem most már pontosan érted mit akartam elsőre kihozni ebből. Nyilván akkora sodrásban és olyan erejű halaknál visszafelé tekerve nem volna egyszerű.
    A zsinór meg szakad néha, illetve a horog sem mindig akad jól.
    Szegény halaknak is kell ennyi sikerélmény:D
    Nekünk meg a frász:D


    Gratulálok még egyszer! A "szerencse malac"-nak külön is:D

    Nívós meló:D

    Üdv: Zoli

    VálaszTörlés