2011. április 4., hétfő

A második.

Kora reggel,komásan :-)))
Chekamus.
Alakulnak a loopok ;-)
A "hely"!
Kicsit fentebb.
A hegyek még nagyon havasak.
Vad folyó.
Ez pedig Ő!72cm.
E.S.Leech a tuti!
A két tuskó előtt kapott.
A hely alulról.
A hely új névadója :-)))



Ez a történet már bő 1 hete esett meg,de eddig nem volt időm leírni.
Egy ideje gondolkodtunk a Pisti barátommal,hogy elég a tömegből és a nehezen megfogható halakból a Chilliwackon,ezért el kellene indulni az ellenkező irányba.A legyes boltban is azt mondták,hogy jó hírek érkeznek a Chekamusról és a Squamishról is.Azon a bizonyos 7végén így ezt a két folyót céloztuk meg.Korai indulás,útközben reggeli,érkezés a Chekamushoz.Vmi igazság lehetett a hírekben,mert 8kor már sok kocsi parkolt a hídnál.Mivel innen gyalogosan lehet a helyeket megközelíteni.Szerelés,indulás,séta.Többen is lengettek,de nem láttunk akciót.Mi is beálltunk egy jónak tűnő szakaszra,de eredménytelenül jöttünk el.Átmentünk a függő hidas pályára,de ott is ua ennyi volt.Még egy árva kis pisztráng se akadt...
Hát akkor irány a Squamish.Jó 40km offroad után elértük a hidat,ahol a tavalyi első pecánk volt.Itt dönteni kellett,merre tovább.A döntést most a "szerencse malacomra" bíztam,mint később kiderült nagyon jól tettem!A másik hely ugyanis a tavalyi első speyes Steelhead fogásának a helyszíne volt.Pisti erre szavazott.Akkor hajrá.A bejárót elsőre benéztük.Egy kicsit korábban tértünk le és a nagy hóban elég volt kikecmeregni.Másodikra nem hibáztunk,megtaláltuk a "mankós pálya" bejáratát.
Ezen a részen még bokáig érő hó volt!Ennek ellenére épp sátort bontó táborozókkal találkoztunk.Szerelést cseréltünk.a kis botok helyett a nagy vadölőket vettük elő.Pisti a 9# bottal,én a speyel indultam a vízhez.A folyó nagyon alacsony vízállással fogadott minket és nagyon tiszta is volt.Nem könnyű.Pisti a kis ág kifolyóját próbálta hátha bull v. pisztráng akad a lefolyáson.Javasoltam neki a magasabb ,kavicsos partot is,ahol a tavalyi hal jött,én meg megpróbáltam átvergődni a túloldalra.A kis vízállás ezt lehetővé tette,bár majdnem sikerült elázni.Felmentem pár száz métert és elkezdtem a dobálást.Pink Intruder,fekete-kék Intruder ,de semmi.Egész elértem már a sóderes magas part elé,de nulla.Egy víz alatti tuskófogáson kívül semmi akció.Még egy árva kis pisztráng se tépte a legyet.Pisti közben lentebb ment,de még látótávon belül.A "magaspart" előtt lecseréltem a legyet egy kb. 20cm hosszú,fekte zonkerből készült E.S.Leech-re.Ennek egy szimpla fekete zonker farka,egy nagyobb ólom szeme és némi pink feje van.A nagy hossz miatt a horog levágva(mivel itt ugye csak 1db! horog használható) és fonottra bekötve hátra egy másik horog,ami a zonker bőrébe van beakasztva.Ezzel a halál egyszerű léggyel kezdtem a szemközti partot célozgatni.Alig pár dobás után,sikerült egy szép hosszút is dobni,ami a túlpart elé csobbant.Épp két víz felé érő fa elé.Alig pár méter után,határozottan megállt a légy.KAPÁÁÁÁÁÁSSSSS!!!
Gyors bevágás után nem túl erős ellenállás,forgolódás volt a válasz.Na gondoltam vmi jobb bull trout kaphatta el a nagy legyet.Hamar át is húztam az én oldalamra a partig,ahol észbe kapott a hal,hogy vmi nem stimmel.Ilyen kirohanást még itt nem produkált hal!Első nekifutásra kb. 60m zsinórt húzott le,miközben 3x kiugrott!Egész backingig kiszaladt minden.A túloldalon majdnem kiment a kavicsos partra a lendülettől!A sóderről fordult vissza nagy csapkodva.Végre igazi vad küzdelmet produkált a Steel.Pisti sietett felfelé,hogy lássa a fárasztást és a halat.Mivel a túloldalon voltam,így most magamnak kellett videózni is :-)
Pár perc után a partnál volt,ahol sikerült 2x is elbénázni a farok fogást.Baromira csúszott és nagyon eleven volt még.Aztán sikerült.Gyors mérés,72cm.Gyors fotó ,önkioldóval és utána vissza engedés.Alig engedtem el,mire nagy fröccsenéssel el is tűnt :-) Nagyon jó volt!!!Erős,vad,szép vaskos,ezüstös hal volt.Valószínűleg tele ikrával.A tavalyinál vastagabb,magasabb hátú,nehezebb volt.Kb. 30m-re akadt a másiktól,de ua az a hely.Ennyit a drága anyagokból kötött Intruderekről,amik ráadásul nagyon munka igényesek is.A sima Eggsucker Leech megint bizonyított.
Más akció nem történt,leszámítva az orsóm fékjét.Ez ugyanis elfelejtett működni a fárasztás után egy kis idővel.Hol volt fékem,hol nem.Ennyit a drága,sohaelnemromlókicsinálhatatlan Billy Pate-ről!Egyszer télen már megadta magát a fagyban,most meg újra használhatatlan lett.Ezen kicsit felbosszantva magamat,fejeztük be a pecát.Kifelé menet a kocsi mellett nem messze, egy fán felakasztva női melltartó lógott.Előtte még bele is lőttek söréttel.A hely egyébként népszerű "lőtér" is,amit a rengeteg kilőtt patron,töltény hüvely is bizonyít,meg a sok agyag galamb.Azt csak remélni lehet,hogy a csávókám nem értette félre a csaj beszólását,hogy: lőjj mellbe bébííííííííí!!!!! :-)))))))))
Úgyhogy a tavalyi "mankóspálya" elnevezés ,"csöcstartóspályára" módosult :-D
Végül nem felejtem el kiemelni a "szerencsemalacom" újbóli áldásos tevékenységét,amivel a helyet kiválasztotta!Köszi Pisti!

Az orsót közben elvittem a boltba,ahol megnézték és állítólag a visszaforgás gátló kis biszbasza van elkopva!A gyárból postán küldenek egy újat,amit ingyen ki is cserélnek.Ez mind szép és jó,de ha azt vesszük,hogy egy 1 éves,újonnan vett,a világ egyik legjobb,legtartósabb orsójának beállított orsóról beszélünk,ami ennek ellenére a sokkal szerényebb igénybevétel után egyszerűen elkopik.......???????Hát kb. b...sza meg!!!Nagyon remélem,hogy az a kis biszbasz a hibás és nem kell az egész féket kicserélni,mert az bő 50$+egy rakás idő,orsó nélkül.Rendes volt Aarontól(az egyik eladó,oktató a boltban),hogy felajánlotta az egyik orsóját,ha menni akarok pecázni,amíg nem jön meg az alkatrész!Remélem 7végéig megérkezik a posta és a Spey Clave-en már tudom használni majd.

Pityu

3 megjegyzés:

  1. Mákos :-D .Amúgy meg nagy-nagy gratuláció. Vazze azt hittem a Billy kicsit komolyabb cucc annál,hogy ekkora gond legyen vele. Még jó hogy nem fárasztás közben mondta fel a szolgálatot. Vitte volna a steel az egész cumót backingestől. Üdv.András

    VálaszTörlés
  2. Pity, nem csak az orsód, hanem a névadója is... :( http://www.midcurrent.com/news/2011/04/billy-pate-dies.html

    VálaszTörlés
  3. Kösz Andris!
    Hát én is többet vártam tőle.Ahhoz képest,hogy örök darabnak mondják,alig 1 év használat után,(ami nem volt túl sok)elkopik a visszaforgás gátló pöcök????Mi történik vele,ha tengeri halak cibálják 50km/h sebességgel???Nagyon remélem,hogy csak egy anyaghibás vacak okozta és nem visszatérő probléma lesz!A hal nem vitte volna el a motyót,mert hát ugye a kezem azért ott volt még,de kicsit nehézkes lett volna fék nélkül fárasztani. :-) főleg,amilyen vadul küzdött.
    Benyus:
    Az orsóm közben "meggyógyult",de az öreg már sajnos nem tér vissza :-( MINDEN TISZTELET AZ ÖVÉ!

    Üdv:
    Pityu

    VálaszTörlés